Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.
Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.
Tee pöytävavarusTällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.
Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)
TAI
Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Valtaosa raaka-aineistamme tulee omalta paikkakunnaltamme. Niitä kerätään ja kalastetaan päivittäin, joten menumme saattaa poiketa tässä kerrotusta päivän saaliista ja satokaudesta riippuen.
Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.
Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)
Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)
Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)
Ylä-Savon sorsaa, perunarieskaa ja vuohenputkigremolata. (L, saatavana G) (L, saatavana G)
Sesongin mukaan vaihtuva risotto. Saatavana myös pääruokakokoisena. (L, G, saatavana VE)
Juomasuositus: Hirtl Riesling ExklusivPaistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)
Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)
Sesongin mukaan vaihtuva risotto. (L, G. Saatavana VE)
Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.
Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, Korholan kartanon paratiisiomenahilloa ja Rautalammin metsähunajaa.
Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)
Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)
Juomasuositus: Lignell & Piispasen LakkalikööriSesongin mukaan vaihtuva leivos.
Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)
Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.
Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 viinit. Tämän vuoden menun julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.