Ehtoon Ruokalista

Selkeitä makuja, paikallisista raaka-aineista.

Ehtoon ruokafilosofian keskiössä ovat puhtaat, paikalliset raaka-aineet sekä selkeä, skandinaavinen makupaletti. Menun on suunnitellut keittiömestarimme Jori Hulkkonen.

Useat raaka-aineistamme tulevat suoraan täältä omalta kylältämme, osa jopa omasta puutarhastamme. Käytämme paljon paikallisia ja sesonginmukaisia raaka-aineita. Huomaathan, että sen vuoksi päivän menu saattaa hieman poiketa tässä kerrotusta.

Tee pöytävavarus

Menukokonaisuudet

Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.

Von Wrightin menu

54 €
  • Alkuruoka: Sorsarillette
  • Pääruoka: Savon siikaa
  • Väliruoka: Kotimaisia juustoja
  • Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon lihamenu

50 - 55 €
Menun hinta vaihtelee päivän lihan mukaan
  • Alkuruoka: Talon Tartar
  • Pääruoka: Päivän liha
  • Jälkiruoka: Ternimaito Creme Brulee

Ehtoon kalamenu

43 €
  • Alkuruoka: Muikkubriossi
  • Pääruoka: Savon siikaa
  • Jälkiruoka: Sesongin leivos

Ehtoon kasvismenu

35 €
  • Alkuruoka: Munakoisobriossi
  • Pääruoka: Sesongin risotto
  • Jälkiruoka: Ehtoon jäätelöä
Menun lisukkeeksi 6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)

TAI

Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)

Valtaosa raaka-aineistamme tulee omalta paikkakunnaltamme. Niitä kerätään ja kalastetaan päivittäin, joten menumme saattaa poiketa tässä kerrotusta päivän saaliista ja satokaudesta riippuen.

Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 menu. Tämän vuoden menu julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.

Alkuruuat

Muikkubriossi 12 €

Ehtoon klassikko. Talon briossia, tilli-sitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa ja paistettu Konneveden muikkua. (L. Saatavana G)

Munakoisobriossi 12 €

Talon briossia, tillisitruunamajoneesia, Latsinmäen tomaattia, paahdettua purjoa, paistettu munakoisoa. (L, saatavana G ja VE)

Talon Tartar 13 €

Lehtolan tilan käsinleikattua sisäpaistia ja perunalastuja Matilaisen perunoista. (G, L)

Sorsarillette 13 €

Ylä-Savon sorsaa, perunarieskaa ja vuohenputkigremolata. (L, saatavana G) (L, saatavana G)

Sesongin risotto 10 €

Sesongin mukaan vaihtuva risotto. Saatavana myös pääruokakokoisena. (L, G, saatavana VE)

Juomasuositus: Hirtl Riesling Exklusiv

Pääruuat

Savon Siikaa 27 €

Paistettua rautalampilaista siikaa, Beurre blanc, palsternakkapyree, kauden kasviksia. (L, G)

Päivän liha 28-34 €

Charolaisnaudan lihaa Lehtolan tilalta keittiömestarin tapaan laitettuna. Punasipulipyree. Hinta vaihtelee päivän lihan mukaan. (L, G)

Sesongin risotto 19 €

Sesongin mukaan vaihtuva risotto. (L, G. Saatavana VE)

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G) (L, saatavana G) TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Väliruoka

Kotimaisia juustoja 7 €

Rautalampilaista Peltolan Blue -sinihomejuustoa sekä keittiömestarin valitsemaa kotimaista juustoa, Korholan kartanon paratiisiomenahilloa ja Rautalammin metsähunajaa.

Jälkiruuat

Ehtoon jäätelöä 6 €

Ehtoossa tehtyä jäätelöä. Maut vaihtelevat jäätelöntekijän fiiliksen mukaan. (L, G. VE vaihtoehtona sorbettia.)

Ternimaito Creme Brulee 10 €

Valmistettu Valolan tilan ternimaidosta.(G)

Juomasuositus: Lignell & Piispasen Lakkalikööri
Sesongin leivos 8 €

Sesongin mukaan vaihtuva leivos.

Lisukkeeksi +6 €

Matilaisen maalaispotut vaihtuvalla kastikkeella.(L, G)TAI Vihersalaattia ja Dijon-vinegrette (L, G)


Lasten menu -50%

Pääruuat saatavana lapsille sopivassa pienemmässä koossa.

Viinit

Tällä sivulla on esitelty Kesän 2024 viinit. Tämän vuoden menun julkaistaan kesäsesonkimme kynnyksellä.

Ferriola Brut Cava 8€/12CL, 37€/plo
Kuiva kuohuviini, Espanja. 11,5% Luomu, vegaaninen.
Sartori Prosecco Erfo Brut 8€/12CL, 37€/plo
Kuiva kuohuviini, Italia. 11%.
Hirtl Riesling Exklusiv 8€/12cl, 37€/plo
Kuiva valkoviini, Itävalta. 12,5%.
Steinmühle Weissburgunder 8€/12cl, 37€/plo
Puolikuiva valkoviini, Saksa. 11,5%. Luomu, vegaaninen.
Les Cotilles Chardonnay 39€/plo
Kuiva valkoviini, Ranska. 13%. Vain pulloittain.
Assemblage Terres Blanches 8€/12cl, 37€/plo
Kuiva roséviini, Ranska. 13%. Luomu, vegaaninen
Sartori Regolo Valpolicella Ripasso 8€/12cl, 37€/plo
Keskitäyteläinen punaviini, Italia. 14%. Vegaaninen.
Bianchi Malbec 8€/12cl, 37€/plo
Täyteläinen punaviini, Argentina. 15%
Les Cotilles Pinot Noir 8€/12cl, 37€/plo
Keskitäyteläinen punaviini, Ranska. 13%. Vain pulloittain.